Østrig - SKIOMRÅDE

WAGRAIN​

350 km pister 100 lifte

189 km
117 km
42 km

SKILØB

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Langrend

OMRÅDET

Byens højde850 m

Højeste skiløb2188 m

Liftkapacitet120000 per/t

Off-pisteJa

Længste piste6 km

Fun-parkJa

 

BYEN

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

 

 

 

Igennem mange år har Wagrain været en foretrukken favorit hos rigtig mange danskere, når det kom til årets skiferie. I 2013 blev G-link liften åbnet, som nu forbinder de to bjergsider Grafenberg og Griesskareck, hvilket betyder at Wagrain nu er forbundet godt med både St.Johann og Flachau, og har medført muligheden for lange heldagsture.

Wagrain byder på skiløb til alle aldre og niveauer, og er uden tvivl det oplagte sted og en klar favorit blandt børnefamilierne. Området byder på store og brede pister, som giver den helt optimale start for både nybegyndere og børn. Derudover byder Wagrain også på snowparks til den legesyge teenager og børne funslops, som uden tvivl vil være et hit blandt de mindste i familien. Til de mere erfarne er der rig mulighed for at forbedre carvingsvingene på de lækre brede pister, som Wagrain har rigeligt af. Du har hele 350 kilometer at boltre dig på i Salzburger Sportswelt.

Vil man ud og opleve mere af området, kan man med fordel tage skibussen til Kleinarl, hvorfra man kan stå på ski til Flachauwinkl, og besøge Østrigs største snowpark, Absolut Park. Fra bunden af Flachauwinkl kan man hoppe på skibussen, som fragter dig over på den anden side af motorvejen til Zauchensee på få minutter. I Zauchensee er der mulighed for suverænt skiløb samt, samt at prøve kræfter med Zauchensees World Cup-piste.

Wagrain er blandt mange danskere også kendt for deres danske skiskole, som er med til at give de mindste en tryg og sjov start på skikarrieren. Her kan du allerede som 3 årig lære at køre pomfrit og pizza på ski.

Efter endt skidag kan man tage en tur i Wagrains badeland, Wasserwelt, hvor børnene kan boltre sig på rutsjebanerne, eller svømme en tur udenfor i den opvarmede pool, hvorfra der er  et fantastisk udsyn til de smukke omkringliggende bjerge.

Wagrain er en hyggelig lille by, som byder på flere hyggelige og gode restauranter, hvor man enten kan få traditionel østrigsk mad, en stor steak eller italiensk mad.

Mange mennesker forbinder skiferie med glühwein og afterski, og her kan man med fordel besøge Kühberg Alm, for foden af Grafenberg efter endt skidag, hvor der flere dage om ugen er liveband, som skaber en god og festlig stemning. Slutter dagen istedet på Flying Mozart, kan man besøge Kuhstall, som også byder på god afterski.

Foretrækker man langrend frem for alpint skiløb, er Wagrain også en oplagt destination, da området byder på hele 220 km langrendspor. Der er både spor til nybegynderen og til de mere erfarne, men kan blandt andet tage den 50 km lange tur på Tauern sporet, som går gennem hele Salzburger Sports Welt, eller man kan tage turen fra Wagrain til Jägersee gennem Kleinarl.

Tauernloipe

Den helt store langrendsoplevelse i Salzburger Sportwelt, er uden tvivl Tauern løjpen, som går fra Wagrain og 50 kilometer gennem hele Salzburger Sportwelt. Tauern løjpen byder på både lette og middelsvære spor.  Det helt særlige ved ruten er, at den forbinder seks byer i regionen, og at der fra alle byer er mulighed for at komme ind på ruten. Alle de mindre lokale spor i regionen er forbundet med Tauern-sporet. Langs ruten findes der flere forskellige hvilesteder.

Jägerseeloipe

En andet helt fantastisk tur, er turen fra Wagrain til Jägersee, som fragter dig gennem Kleinarl. Turen tager dig omkring det fantastisk smukke og fredet landskab ved Jägersee søen. Turen er omkring 10 kilometer lang og er klassificeret, som værende middelsvær.

Ski & Snowboard Schule Wagrain har mange års erfaring. Skiskolen har tilmeldingssteder 3 steder I byen, på toppen af Grafenberg, Kirschboden lige ved juniorland (skibussen stopper lige foran) og på rote 8’er ved Mittelstation. Skiskolen har en stab af medarbejdere, som snakker en masse forskellige sprog.

Skiskolen tilbyder blandt andet:

  • Indendørs ski-børnehave til de helt små,
  • Stort børneland,
  • Egne transportbånd
  • Masser af kompetente medarbejdere

Ski & Snowboard Schule Wagrain tilbyder ski-børnehave for alle tre- og fireårige, som ikke er helt klar til at deltage på et skikursus og måske mangler at blive helt trygge ved skiene. Ski-børnehaven er 2,5 time hver dag, fyldt med masser af sjove lege i sneen, hvor de små stille og roligt bliver trygge ved snelandskabet og skisporten. Der er mulighed ski-børnehave både ved Grafenberg Bergstation og ved Flying Mozart.

Lad Alpentravel hjælpe dig og spar penge! 

Hvis du vælger at lade Alpentravel hjælpe dig med liftkort og skiudlejning, vil du ikke kun opnå fordelagtige priser! Det er også meget lettere for dig, og liftkortene vil være lavet og klar til afhentning i vores reception eller i lejligheden, når du ankommer.

Når vi har modtaget din ordrer, vil du modtage et betalingslink. Din ordrer skal altid forudbetales! Ved gennemført betaling vil vi godkende din bestilling. Lav din ordre minimum 7 dage før ankomst!

 

Sport-Center Rudi Huber

I Wagrain er vores samarbejdspartner, Sport-Center Rudi Huber. Butikken er familiejet og de har i alt 3 butikker I byen. Deres Flagshipstore ligger lige neden for Apartment og Chalet Dorf Wagrain Adapura, med kun 80 meter til Grafenbergliften. Udover udlejning af udstyr har de en 500 m2 stor og lækker butik, fyldt med lækkert udstyr og kompetent personale.

Når du skal leje udstyr, findes der fire forskellige pakker, som du kan vælge imellem, alt efter dit niveau og dine ønsker. Nedenfor findes en kort beskrivelse, for at hjælpe dig med at finde ud af, hvilken pakke du skal vælge.

Basic Ski

Denne type ski er særlig egnet til nybegyndere eller letøvede, da det er en blødere ski som er let at styre og dreje, og derfor god til øve sig på.

Top Ski

Top skien er en god allround Carving ski I høj kvalitet. Skien er god, hvis du er lettere øvet og ikke skal have en alt for blød ski.

Vip ski

I denne kategori finder du topmodellerne, hvorfra du kan vælge imellem flere forskellige typer: Slalom, Stor slalom, Allmountain etc. Det er stive ski, som henvender sig til den øvede skiløber.

Super Vip Ski

Premium modellerne: her finder du de suverænt bedste modeller der er at vælge imellem på markedet. Det er stive ski, som er henvendt til øvede/eksperter, som gerne vil arbejde lidt for det.

Hvis du ikke gider, at fragte dit udstyr frem og tilbage hver dag, kan du leje et skab i Sport-Center Rudi Huber lige under Grafenberg gondolliften. Skabene er opvarmet, så du undgår at skulle stikke fødderne ned i kolde og stive støvler om morgenen. Leje af skab aftales på stedet, og I får 50% rabat på lejen.

Vores huse i området

APARTMENT Dorf WAGRAIN ADAPURA

Apartment & Chalet Dorf Wagrain Adapura har en helt unik beliggenhed i Wagrain, lige ved foden af Grafenberg bjerget, med kun ganske få meter til liften og lige ved pisten.

Priser pr. døgn:

€128-485

CHALET DORF WAGRAIN ADAPURA

Apartment & Chalet Dorf Wagrain Adapura har en helt unik beliggenhed i Wagrain, lige ved foden af Grafenberg bjerget, med kun ganske få meter til liften og lige ved pisten.

Priser pr. døgn:

€285-485

Haus Obauer

Haus Obauer, i Wagrain, ligger blot 5 minutters gang fra de lokale pister. Beliggenheden er i top direkte på hovedgaden i Wagrain centrum, tæt på indkøb og restauranter.

Priser pr. døgn:

€107-214

COVID-19

Vi sørger for Jeres sikkerhed, og overholder naturligvis alle COVID-19 forskrifter udførligt. Vi foretager ekstra COVID-19 rengøring, og I kan trygt booke hos os.