Goed om te weten- Wellness

Oostenrijk biedt talloze uitstekende en unieke mogelijkheden voor wellness- en kuurbelevenissen in een prachtige omgeving. In Bad Hofgastein, op een steenworp afstand van de pas gerenoveerde Alpentherme, en in Bad Gastein vindt u Felsentherme, dat tegenover de gondellift ligt, slechts een korte wandeling van onze appartementen. Als u uw skivakantie wilt combineren met wellness en u wilt laten verwennen dan is het Gastein-gebied de juiste keuze.

 

Alpentherme

De Alpentherme in Bad Hofgastein heeft net een grote uitbreiding en renovatie ondergaan. Hierbij is onder andere het nieuwe gebied “Relax World” toegevoegd. Relax World is een plek waar u zich volledig kunt ontspannen en overgeven. Zo is er het “stille” zwembad waar u kunt genieten van een massage van de massagestralen in het zwembad. Een andere weldaad voor de ziel is een duik in het verwarmde zwembad. Alpentherme is de ideale plek als u zichzelf een welverdiend rustmoment gunt en alle zorgen wilt loslaten. Alpentherme heeft ook een eigen “Sauna World” met onder andere infraroodcabines, een stoomgrot, een saunabar, een sauna met verlichting in verschillende kleuren en nog veel meer. Voor kinderen beschikt Alpentherme ook over een familiegedeelte. In het familiegedeelte vindt u alles van een babybadje tot coole glijbanen waar u wedstrijdjes kunt doen om te zien wie de snelste is, tot de leuke waterbioscoop waar u al drijvend naar verschillende  films op een groot scherm kunt kijken. Daarnaast biedt Alpentherme ook verschillende welnessbehandelingen waarbij u kunt kiezen uit een heerlijke gezichtsbehandeling of een ontspannende massage. Alpentherme is oase van rust midden in het skiparadijs. Klik hier als u meer wilt weten over Alpentherme.

 

Felsentherme

Felsentherme ligt direct naast de gondelbaan in Bad Gastein, en hier kunt u zichzelf volop verwennen en van de eventuele spierpijn af te komen. U kunt genieten van het warme, ontspannende en bubbelende water in de jacuzzi in de buitenlucht met adembenemend uitzicht op het Hohe Tauern gebergte. Misschien ziet u de sneeuw wel opstuiven als u daar lekker zit te bubbelen. Als u liever binnen bent kunt u een duik nemen in de ontspannende, 32 graden warme jacuzzi, die is ingebed in de oude Gastein-rots. Na het zwemmen kunt u ontspannen in een van de comfortabele, moderne ligstoelen en kunt u genieten van het panoramische uitzicht op de berghellingen van Gastein en de Hohe Tauerne. Felsentherme heeft ook verschillende soorten sauna’s met essentiële oliën, die naast het losmaken van de gespannen spieren ook een weldaad voor uw neus zijn. Felsentherme beschikt daarnaast over een panoramische sauna, zodat u tijdens het stomen kunt genieten van een fantastisch uitzicht heeft op de bergen van Gastein. Als het lichaam wat extra ontspanning nodig heeft, is het ook mogelijk om een heerlijke massage te boeken. Hier Hier vindt u meer informatie over Felsentherme en de vele mogelijkheden.

 

Heilstollen

Heilstollen is een gezondheidscentrum waar radontherapie wordt gebruikt voor de behandeling van diverse chronische ziekten. Heilstollen is iets unieks en een van de unieke schatkamers van de natuur.

De behandelingen vinden plaats in de berg met een 2,5 km lange tunnel met, afhankelijk van waar u zich in de tunnel bevindt, verschillende radonniveaus zijn. De tunnel werd oorspronkelijk gegraven in de jacht op goud want Gastein stond eerder bekend als de gouden kamer van Europa. Daarom kwam men in de jaren 1940 op het idee om in de Radhausberg te gaan graven in de hoop grote hoeveelheden goud te vinden. In plaats van goud werd in de berg thermaal water gevonden. Het thermale water sijpelde al honderden jaren door de ondergrond, waardoor kleine spleten en kloven ontstonden waaruit de radon waterdamp omhoog kon komen.

De combinatie van warme en vochtige lucht, verrijkt met radon, verwarmt de lange tunnel in de Radhausberg, waardoor u een vorm van therapie kunt ondergaan die u nergens anders in de wereld kunt ervaren. Enkele van de wetenschappelijk bewezen voordelen van radontherapie zijn onder andere langdurige pijnverlichting en, in sommige gevallen zelfs volledige verdwijnen van de pijn, verminderde behoefte aan medicatie en stabilisering van het immuunsysteem.

Klik hier voor meer informatie over de voordelen en het verloop van de behandelingen.

Own accommodations makes us competitive at price & service

COVID-19

We care about your well being, and naturally we comply with all COVID-19 regulations in detail. We do extra COVID-19 cleaning, and you can book with us safely.