Austria - SKIarea

Wagrain

350 km slope 100 lifts

189 km
117 km
42 km

SKIING

Children

Beginner

Intermediate

Expert

Off-piste

Snowboard

Cross country

AREA

City height1100 m

Highest skiing2686 m

Liftkapacity71261 per/t

Off-pisteYes

Longest run10 km

Fun-parkYes

 

CITY

Charm

After-skiing

Shopping

Eateries

 

 

 

Wagrain is al vele jaren een favoriet voor veel gezinnen met kinderen. In 2013 werd de G-link-lift geopend, die nu de twee berghellingen Grafenberg en Griesskareck verbindt, wat betekent dat Wagrain nu goed is verbonden met zowel St. Johan als Flachau en heeft geresulteerd in de mogelijkheid voor lange dagtochten.

Wagrain biedt skiën voor alle leeftijden en niveaus, en is ongetwijfeld de voor de hand liggende plek en een duidelijke favoriet onder veel gezinnen met kinderen. Het gebied biedt grote en brede hellingen, die de perfecte start bieden voor zowel beginners als kinderen. Daarnaast biedt Wagrain ook sneeuwparken voor de speelse tiener en de plezier-pisten voor kinderen, die ongetwijfeld een hit zullen zijn onder de jongsten in het gezin. Voor de meer ervaren skiërs zijn er veel mogelijkheden om de carving bochten te verbeteren op de fantastische brede hellingen die Wagrain heeft. U heeft 350 kilometer plezier in de Salzburger Sport Wereld.

Als u meer van de omgeving wilt ontdekken, kunt u de skibus naar Kleinarl nemen, vanwaar u naar Flachauwinkl kunt skiën, en het grootste sneeuwpark van Oostenrijk , Absolut Park, kunt bezoeken. Vanaf onderaan Flachauwinkl kunt u de skibus nemen, die u binnen enkele minuten over de snelweg naar Zauchensee brengt. In Zauchensee is gelegenheid voor fantastisch skiën, evenals het uitproberen van de wereldbekerpiste van Zauchensee.

Hoewel er slechts 20 centimeter sneeuw nodig is om te skiën, heeft Wagrain zich volledig ingedekt tegen gebrek aan sneeuw. In Wagrain kunnen ze 90% van hun hellingen openen door sneeuwkanonnen te gebruiken met temperaturen tot +2 graden.

Na een dag skiën kunt u een uitstapje maken naar het waterpark van Wagrain, Wasserwelt, waar de kinderen kunnen ravotten op de glijbanen of buiten zwemmen in het verwarmde zwembad, dat een fantastisch uitzicht op de prachtige bergen biedt.

Wagrain is een gezellig stadje met verschillende gezellige en goede restaurants, waar u traditionele Oostenrijkse gerechten, een grote steak of Italiaanse gerechten kunt krijgen. Veel mensen associëren skivakanties met glühwein en après-ski, en hier kunt u Kühberg Alm bezoeken, aan de voet van Grafenberg na het beëindigen van de skidag, waar er meerdere dagen per week live bands zijn die een goede sfeer creëren. Als de dag eindigt bij Flying Mozart, kunt u een bezoek brengen aan Kuhstall, dat ook goede après-ski biedt, en een heerlijk groot een zonnig terras heeft die te gebruiken is bij de juiste weersomstandigheden.

 

Als u meer van langlaufen houdt, is Wagrain ook een voor de hand liggende bestemming, want het gebied biedt een volledige 220 km aan langlaufpaden. Er zijn paden voor zowel de beginner en voor de meer ervaren langlaufer. U kunt onder andere de 50 km lange reis maken over het Tauern-pad, dat door de hele Salzburger Sports Welt loopt, of u kunt de reis maken van Wagrain naar Jägersee via Kleinarl.

Skischool
Ski & Snowboard School Wagrain hebben jarenlange ervaring. De skischool bevindt zich op drie verschillende plaatsen in de stad Wagrain, op de top van de berg Grafenberg, op Kirschboden aan de Juniorland (de skibus stopt er direct voor) en bij Rote 8 bij het Mittelstation. De skischool heeft personeel dat verschillende talen spreekt.

De skischool biedt onder andere:

  • Indoor ski-kleuterschool voor de jongste leden van het gezin
  • Een groot kinderland
  • Eigen transportbanden
  • Veel competente en betrokken medewerkers

Ski & snowboard School Wagrain biedt een skischool voor alle drie- en vierjarigen, die nog niet helemaal klaar zijn om een echte skicursus te volgen, en die zich mogelijk niet helemaal comfortabel voelen met de ski’s en de omgeving. De ski-kleuterschool is 2,5 uur per dag en gevuld met veel plezier, zoals spelen in de sneeuw, wat wordt gebruikt om de kinderen comfortabel te maken met het sneeuwlandschap en de uitrusting. De ski-kleuterschool is aanwezig op zowel Grafenberg Bergstation als op Flying Mozart.

Skiverhuur
Laat Alpentravel u helpen en geld besparen!

Als u ervoor kiest om Alpentravel te laten helpen met uw liftkaart en skiverhuur dan krijgt u niet alleen een goede prijs, maar het is ook veel gemakkelijker voor u! Bovendien kunt u liftkaarten gemakkelijk ophalen bij onze receptie of in uw appartement.

Wanneer we uw bestelling hebben ontvangen, versturen we u een betalingslink. Uw bestelling moet vooraf worden betaald!

Na betaling accepteren wij uw bestelling. Uw bestelling moet minstens 7 dagen voor aankomst worden gedaan!

Sportcentrum Rudi Huber

Onze partner in Wagrain is Sportcentrum Rudi Huber. De winkel is in familiebezit en heeft in totaal 3 winkels in de stad. Hun Flagshipstore bevindt zich net onder Appartement en Chalet Dorf Wagrain Adapura, op slechts 80 meter van de Grafenberg-lift. Naast de verhuur van ski uitrusting biedt de grote winkel van 500 m2 een grote verscheidenheid aan goede uitrusting en bekwaam personeel.

Ze bieden 4 verschillende uitrustingspakketten, afhankelijk van uw niveau en uw wensen. Hieronder vindt u een korte beschrijving van de pakketten, die u kunnen helpen bij het maken van een keuze.

Basis Ski

Dit type ski is vooral bedoeld voor beginners of voor degenen die een paar keer hebben geprobeerd te skiën. De ski’s zijn zachter, gemakkelijk te hanteren, gemakkelijk te draaien en is daarom de voor de hand liggende ski om mee te oefenen.

Top Ski

De Top Ski is een goede allround Carving ski van hoge kwaliteit. Dit type ski is goed voor degenen die wat ervaring hebben met skiën en een ski wensen die niet te zacht is.

Vip ski

In deze categorie vind u de topmodellen, waar u kunt kiezen uit verschillende soorten ski’s, zoals: racen, carving, Allmountain etc. De VIP-ski’s zijn een hardere soort ski, die wordt aanbevolen voor de ervaren skiërs.

Super Vip Ski

De premium modellen: hier vindt u de beste modellen om uit te kiezen op de markt. Dit zijn harde ski’s, die zijn gericht op ervaren / experts die een beetje willen werken om hun ski’s te laten doen wat zij willen

Als u uw uitrusting niet elke dag van en naar de lift wilt brengen, is het mogelijk om een verwarmd kluisje te huren in Sportcentrum Rudi Huber, net onder de gondelbaan Grafenberg. De kluisjes zijn verwarmd. Het huren van kluisjes wordt ter plaatse afgesproken en u krijgt 50% korting op de prijs.

Our buildings in the area

APARTMENT Dorf WAGRAIN ADAPURA

Price per day

€128-485

CHALET DORF WAGRAIN ADAPURA

Price per day

€285-485

Haus Obauer

Price per day

€107-214